ARVAMUS PUDIPADI

Kahepalgeline maailm: kuidas hakkama saada?

aprill 8, 2017Sa võtad ette retke minna kooli, tööle või isegi internetti. Inimesi on igal pool ja kõik tahavad midagi. Kohe kui nad seda ei saa, siis keeravad nad sulle selja. Kuidas aga vältida nende inimeste enda ellu laskmist? Sellega võin mina aidata!

1. Ürita analüüsida inimesi

Kui sa sisened uude keskkonda, siis võta veidi aega, seisa nurgas ning vaatle. Inimesed, kes teesklevad naeratust või kelle emotsioonid on pidevas muutuses vastavalt inimestele kellega nemad suhtlevad, ei ole sinu jaoks mõeldud. Sul ei ole vaja inimest, kes teeskleb seda, et sinuga on hea aega veeta. Analüüsides leiad sa aga siirusest kiirgavad inimesed, kellega võib sul alata kestev sõprus.

Ise olen teinud vigu usaldades kahepalgseid inimesi, andes neile infot, mis kokkuvõttes oli mulle suureks kahjuks. Mina ei tegelenud analüüsimisega siis kui seda oli vaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Tee taustauuringut

Kui sul on temaga Näoraamatus ühiseid sõpru, siis küsi nende käest, milline see inimene tegelikkuses on. Kui paljud vastavad erinevalt, siis võib tegu olla kahepalgelise inimesega ning nagu eelnevas punktis mainisin, pole neid sinu ellu vaja.

Ise olen selle käsile võtnud vaid erandjuhtudel, sest kipun liialt kergesti usaldama. Tuleb meeles pidada, et kõik tahavad sinult midagi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Sul pole midagi anda

Kindlasti on aga miks peaksid just sina olema see, kes tagab sinu “ustavatele” tutvustele midagi, millega sina oled kaua aega vaeva näinud. Tee kohe alguses selgeks, et sul ei ole midagi anda. Seejärel hakkavad sind tõrjuma inimesed, kes on ainult saadava abi tõttu sinu kõrval.

Ise hoidsin liiga kaua inimesi, kes tahtsid midagi enda sõprade seas. Igapäevaselt sain abipalveid seoses koolitöö ja rahalise seisuga. Olgu see siis laen või kingitus. See aga viskas lõpuks kopa ette ning siiani olen suutnud taolistest inimestest eemale hoida.

 

 

 

 

 

 

 

4) Eelda alati halvimat

Tutvudes uue inimesega eelda seda, et ta võib sulle ühel või teisel hetkel noa selga lüüa. Kui ta lõpuks lööbki, siis on väiksem ehmatus. Niimoodi väldid ka haiget saamist.

Mina aga otsin igast inimesest seda head ning ei eelda kunagi, et keegi mulle teeks niimoodi. Seetõttu olen ka väga tugevalt haavata saanud kui inimene keda usaldama hakkasin hakkab minu jutte edasi rääkima teistele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5) Teiste arvamus on teiste arvamus

Kuulates teiste arvamust liiga palju, loovutad sa oma arvamuse endast täielikult. Kõige tähtsam on sinu arvamus, kuid on ka hetki, kus sinu arvamus endast on kõige hävitavam faktor üldse. Kõige paremaks viisiks maailmas hakkama saada on kuulata inimeste arvamust, kes on ennast sinu elus tõestanud ning eira neid inimesi, kes sinu ees teesklevad.

Mina ise kipun võtma teiste arvamust südamesse, kuna mul on madal enesehinnang. Kui keegi ütleb mulle, et talle ei meeldi kuidas mu soeng on, siis lähen esimesel võimalusel peegli ette soengut sättima. Selline ma juba kahjuks kord olen.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply