ARVAMUS KULTUUR

Ryan Gosling, nunnud laulud ja (juustune) armastus

veebruar 20, 2017

Üsna hiljuti jõudis ekraanidele uus film, peaosatäitjates Ryan Gosling ja Emma Stone. Film ise on romantilisekomöödia (draama) žanris ning seda vaatama minnes oli lausa vajadus selle järele. Minu ootused olid üsna kõrged, sest tegu oli ka muusikaliga ning laulu (head laulu) hindan ma väga kõrgelt. Kusjuures laulmise kohapealt ma pettuma ei pidanud, kohati ehk isegi tundus, et laulmist jäi väheks, aga sellegi poolest oli film tänu sellele väga nauditav.

Film ise keskendub Californias elavale Miale, kes töötab Hollywood’i linnaku kohvikus ning samal ajal jahib oma unistust saada näitlejaks (mis tal pikka 6 aastat kohe üldse ei õnnestunud). Teine peategelane on nägus Sebastian (või lihtsalt Seb), kes on tuline jazz-i armastaja ja edasiviija, kuid kes on jäänud kimpu rahaga ning teadmisega, et jazz sureb välja.

Kahe peategelase elulood põimuvad kokku, kui Mia, tulles peolt kuuleb tänaval klaverimuusikat. Muusika niivõrd paelub teda, et neiu seab sammud restorani poole, kust see tuleb. Seal ta näeb Sebastiani, kes mängib omaloomingulist pala (vaatamata sellele, et restoraniomanik selle ära keelas). Sealt edasi hakkavad noored inimesed üha rohkem kokku puutuma, armuvad enesele teadmata ning hakkavad aitama teineteisel kasvada.

Too päev kinost tulles tundsin ma niivõrd suurt pettumust, et olin meeleheitel ja vihane. Ma vajasin, et film läheks sadaprossa juustuselt ja magusalt, et peategelased jääksid kindlasti kokku, kuid seda ei juhtunud. Mõned päevad seedides filmi taipasin, et selline ongi reaalsus. Karm, aga tõene reaalsus.

Film oli täpselt selline, nagu ta pidi olema. Meile näidati, et vahel kohtuvad inimesed mingil kindlal põhjusel (nagu Mial ja Sebastianil juhtuski) ning hiljem lendavad oma teed. Ma õppisin sellest, et ei tasu alati oodata armastust täis lõppu, sest tundub, et see ongi ilus lõpp.

Ma ei hakka väga kõigi filmi kaarte avama, sest see rikuks elamuse, kuid siiralt ja südamest soovitan seda vaatama minna. Film on ilus, moderne, meeldiva ja kooskõlastatud muusikaliserepertuaariga, andekate näitlejatega ning hea süžeega.

Soovitan!Soovitan!Soovitan! (võtta kaasa näiteks hea sõber/sõbranna või kallim, kellega hiljem ka muljetada).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply